Narancsos-csokoládés sacher piskóta
tojásfehérje 10 dkg
tojássárgája 15 dkg
cukor 20 dkg
liszt 12 dkg
cukrozott narancshéj 5 dkg
kakaó 22%-os 4 dkg
őrölt fahéj
A
tojássárgáját habosra verjük, majd belekeverjük a darált cukrozott
narancshéjat. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd lazán
belekeverjük a sárgáját és a liszttel elkevert kakaót és fahéjat.
Tortakarikába elsimítjuk és 170°c-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha
kihűlt, kivágjuk a karikából!
Narancsos-habos angolkrém
tojássárgája 15 dkg
tojás 15 dkg
narancslé 7 dkg
citromlé 8 dkg
cukor 15 dkg
narancsszörp(piroska) 8 dkg
tojásfehérjepor 2 dkg
zselatin (oldott) 2 dkg
Angolkrémet készítünk; a tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés mellet hozzáöntjük a felforralt narancs- és citromlevet. Visszatesszük a tűzre és 84°c-ig sűrítjük, majd visszahűtjük. A narancsszörpbe belekeverjük a tojásfehérje port, majd habbá verjük és az oldott, felmelegített zselatinnal együtt, lazán belekeverjük az angolkrémbe. Tortakarikába visszahelyezzük a piskóta lapot, majd simára elkenjük a tetején a habos angolkrémet és hűtőben dermesztjük. Ha megdermedt szeleteljük és tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel, esetleg naranccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése