2017. augusztus 28., hétfő

Étcsokoládé mousse, áfonya mártással és mentás kiwi raguval

Csokis sablée:
liszt                                       40 dkg
vaj                                         38 dkg
porcukor                                38 dkg
mandulaliszt                           20 dkg
tojássárgája                             8 dkg
vani.liás cukor                          1 dkg
                                          1/2 dkg
sütőpor                                  1/2 dkg
kakaó                                       3 dkg

A hozzávalókból gyors gyúrással egynemű tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 2-3 órát. 2mm vékonyra kinyújtjuk, majd simaszélű kerek kiszúróval a desszertforma méretű kerek lapokat szúrunk.
160°c-os sütőben 10 perc alatt kisütjük!
Fehér csoki ganasche
fehércsoki                               20 dkg
tejszín                                     15 dkg
A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a fehércsokit és kis formákba töltve fagyasszuk.

Csoki mousse:
tej                                          50 dkg
tejszín                                    50 dkg
tojássárga                              28 dkg
étcsokoládé                           80 dkg
tonkabab                               1/8 db

Tejet, és a tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a tojássárgájával 84°c-ig, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét és belereszeljük a tonkababot. A csokis sablée lapokra, desszertformába töltjük a közepébe helyezzük a fehércsoki ganasche-t és dermesztjük.


Áfonya mártás:
áfonya                                 30 dkg
befőzőcukor                        12 dkg
1 citrom leve
A gyümölcsöt felforraljuk a befőző cukorral, hzzáadjuk a citromlevet, majd visszahütjük!

Kiwi ragu:
kiwi                                       20 dkg
menta                                     5-6 levél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése