2017. február 1., szerda

Egészben sült sertés szűz, grízkrokettel és pikáns kapor szósszal

tisztított sertés szűz 80 dkg
A sertés szüzet 6% sóoldatba (1 liter víz, 6 dkg só)áztatjuk 3-4 órán keresztül, majd egy órán át többször váltott vízben kiáztatjuk és utána szárazra töröljük. Borsot őrölünk a húsra és serpenyőben körbe pirítjuk, majd 80°c-os sütőbe tesszük kb 20-25 percre, amíg a maghőmérséklete eléri a 60°c-ot (maghőmérő!). Szeletelés előtt még 6-8 percet langyos helyen pihentetjük.

Grízkrokett:
búzadara 10 dkg
sertészsír 5 dkg
tojás 1 db
só, bors
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1 órán keresztül, majd kanállal 12 db galuskát formázunk belőle és forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt tálcára szedjük és kihűtjük, majd bepanírozzuk és tálalás előtt bő, forró olajban kisütjük.

Mustáros-kapor mártás:
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
alaplé 30 dkg
tejszín 5 dkg
magos mustár 3 dkg
kapor 1 csokor
Világos vajas rántást készítünk, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, a kaprot és a tejszínt és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése