2016. április 14., csütörtök

Glutén és cukormentes Epres-joghurt torta

Piskóta:
  • tojássárgája 4 dkg (2 db)
  • tojásfehérje 6 dkg (2 db)
  • Eritrit és xilitol  5 dkg
  • kukoricakeményítő 6 dkg
A tojássárgáját kihabosítjuk, majd az édesítővel a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a keményítőt, majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
  • joghurt 30 dkg
  • eritrit, xilitol 12 dkg
  • zselatin (oldott) 5 dkg
  • tejszínhab 25 dkg
  • eper 50 dkg
  • piskóta lap 1 db
Előkészítünk egy tortakarikát, melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk. Az epret megmossuk, a 2/3-t pürésítjük a maradékot félrerakjuk a díszítéshez. A joghurtot simára keverjük az édesítővel, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4 részét és a tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk a joghurtkrémet. Elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük 4-6 órát. Szeleteljük, tejszínhabbal és eperszemekkel diszítjük..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése