2015. július 2., csütörtök

Indiai padlizsánkrém - Baingan Bhartá

Hozzávalók 6-8 személyre
•    2-3 padlizsán (kb. 1 kiló)
•    2 fej hagyma
•    2 centi friss gyömbér
•    1-2 zöld csilipaprika
•    1 kiskanál római kömény
•    1 kiskanál kurkuma
•    1 kiskanál piros csili
•    1 evőkanál őrölt koriander
•    ízlés szerint korianderlevél vagy petrezselyemzöld
A padlizsánt megmossuk, a héját pár helyen villával megszúrkáljuk, és sütőben közepes lángon puhára sütjük - amíg kissé összeesik, és a héja megfeketedik (kb. 45 perc). A megsült padlizsánt félre tesszük hűlni, amíg kényelmesen meg tudjuk fogni.
Meghámozzuk a padlizsánokat. Az én tapasztalatom szerint könnyebb félbevágni, és kanállal kikaparni a húsát, mint lehántani a szakadozó sült héjat. Serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk a durvára vágott hagymát, majd 1-2 perc után hozzáadjuk a többi nyers fűszert és a római köményt. Még 2-3 perc múlva beleszórjuk a maradék fűszereket, és hozzátesszük a padlizsánt. További 5-6 percen át főzzük így, aztán levesszük a tűzről, meghintjöük zöldfűszerrel, és tálalható. Az indiai padlizsánkrémet általában forrón eszik, de hidegen is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése