Hozzávalók 6-8 személyre
• 2-3 padlizsán (kb. 1 kiló)
• 2 fej hagyma
• 2 centi friss gyömbér
• 1-2 zöld csilipaprika
• 1 kiskanál római kömény
• 1 kiskanál kurkuma
• 1 kiskanál piros csili
• 1 evőkanál őrölt koriander
• ízlés szerint korianderlevél vagy petrezselyemzöld
A
padlizsánt megmossuk, a héját pár helyen villával megszúrkáljuk, és
sütőben közepes lángon puhára sütjük - amíg kissé összeesik, és a héja
megfeketedik (kb. 45 perc). A megsült padlizsánt félre tesszük hűlni,
amíg kényelmesen meg tudjuk fogni.
Meghámozzuk a padlizsánokat. Az
én tapasztalatom szerint könnyebb félbevágni, és kanállal kikaparni a
húsát, mint lehántani a szakadozó sült héjat. Serpenyőben egy kis olajon
megpirítjuk a durvára vágott hagymát, majd 1-2 perc után hozzáadjuk a
többi nyers fűszert és a római köményt. Még 2-3 perc múlva beleszórjuk a
maradék fűszereket, és hozzátesszük a padlizsánt. További 5-6 percen át
főzzük így, aztán levesszük a tűzről, meghintjöük zöldfűszerrel, és
tálalható. Az indiai padlizsánkrémet általában forrón eszik, de hidegen
is fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése