2015. március 3., kedd

Diós "szuflé"

A szuflé elnevezés megtévesztő lehet, de a cukrászatban a tojáshabbal lazított süteményeket gyakran nevezik szuflénak - mint most, ezt!
tojássárgája 10 dkg (5 db)
cukor 15 dkg
zsír 15 dkg
liszt 15 dkg
tejföl 20 dkg
1 citrom leve és héja
lekvár 15 dkg
fehérje 15 dkg
cukor 15 dkg
dió 30 dkg
A zsírt (zsírral az igazi, de ha ellenérzések vannak a zsírral kapcsolatban, akkor lehet vajjal is) a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és simára, csomómentesre keverjük. Egy papírba csomagolt fémkeretet a tepsire helyezünk és simára elkenjük benne a masszát, majd 170°c-on 15-20 perc alatt kisütjük. Ha egy kicsit meghűlt, akkor lekenjük baracklekvárral . A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a finomra darált diót és elsimítjuk a tésztán. 150°c-on 15 percig sütjük, majd ha meghűlt, sima szélű kerek kiszúróval félholdakat szúrunk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése