2015. február 9., hétfő

Narancs flan


narancsos karamell:
cukor 12 dkg
víz 5 dkg
1 narancs héja és leve
krémalap
tej 5 dkg
tejszín 20 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 DB
vanília ½ rúd
narancs filé a tálaláshoz
A cukrot a vízzel felfőzzük, majd miután már a víz elforrt és a cukor karamellizálódni kezd, aranybarna színig hevítjük. Hozzáadjuk a narancslevet és héjat, majd sűrű szósz állagúra besűrítjük és leszűrjük. Négy hőálló tálkában töltve, egyenlően elosztjuk és hagyjuk kihűlni.
A krém készítéséhez a tej, a tejszín és a kihúzott vanília rúd keverékét felforraljuk és hozzákeverjük a porcukorral elkevert tojásokhoz. Az így elkészített krémalapot lehabozzuk, leszűrjük és az előkészített hőálló tálkákba, a narancsos karamellre öntjük. Vízfürdőbe tesszük és 100°c-on 1 órán át sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás:
A tányérra tesszük a narancs filéket és ráfordítjuk a tálkákból a flant. Menta levelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése