2015. február 9., hétfő

Harcsa galuska, citromos barna vajjal és csicsókapürével


halfilé 15 dkg
tejszín 10 dkg
tojásfehérje 2 dkg

A halfilét és a tejszínt félórára mélyhűtőbe tesszük az aprítógéppel együtt. Miután lehűlt 10-15 mp alatt pépesre pürésítjük és hozzáadjuk a tojásfehérjét. sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítjük. Szitán átpasszírozzuk és főzés előtt fél órát hűtőben pihentetjük. Két kanál segítségével galuskákat formázunk a masszából és gyöngyöző, sós vízben kifőzzük.

Csicsókapüré:
csicsóka 30 dkg
vaj 4 dkg
tejszín 5 dkg
só, fehér bors
A megpucolt és felszeletelt csicsókát vajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és pürésítjük.

Barna vaj:
vaj 10 dkg
A vajat serpenyőben mogyoró színűre pirítjuk, néhány csepp citromlével ízesítjük.
Tálalás:
A csicsókapürét a tányér közepére halmozzuk, ráteszünk két harcsa galuskát és körbeöntjük barnított vajjal. Rukkolával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése