2013. január 11., péntek

Lengyel Almás lepény

40 db
Kevert linzi tészta / kg
vaj 0,30
porcukor 0,20
tojássárgája 0,08 (4 db)
liszt 0,33
keményítő 0,08
sütőpor 0,02
tej 0,12
mazsola 0,15
rum 0,03

alma:
alma 1,2
citrom 1 db
fahéj, mézes fszk.

tojáshab:
tojásfehérje 0,12 (4 db)
cukor 0,15
mandulaliszt 0,05
szeletelt mandula 0,10

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, egyenként belekeverjük a tojássárgáját, majd a tejet és a rumot és végül a szárazanyagokat. Szilikonos papírra helyezett fémkeretbe elsimítjuk. 
A meghámozott, kicsumázott szeletelt almát elkeverjük a citrom levével, reszelt héjával és a fűszerekkel, majd ráterítjük a fémkeretben lévő tésztára. 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a mandulalisztet és rásimítjuk az almára és megszórjuk szeletelt mandulával. 170°c-on sütjük 20-25 percig. kihűlés után szeleteljük és porcukorral meghintjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése