Ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető sütemény és az egyik nagy kedvencünk!
rétes liszt 0,40
zsír 0,25
tejföl 0,20
só 0,005 (1/2 dkg!)
van.cuk
A tészta összetevőiből gyors gyúrással tésztát gyúrunk, majd 3-4 órát hűtőben dermesztjük. Miután kifagyott 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk, megfelezzük a tészta lapot és az egyik felét beosztjuk 4*4 cm négyzetekre. A négyzetek éle mentén lekenjük tojással és a négyzetek közepére szilvalekvárt nyomunk nyomózsák segítségével, majd a másik tésztalappal befedjük és a lekár halmok közeit lenyomkodjuk. derelyeszaggatóval négyzetekre vágjuk, sütőlemezre helyezzük és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor vaníliás porcukorba hempergetjük.
rétes liszt 0,40
zsír 0,25
tejföl 0,20
só 0,005 (1/2 dkg!)
van.cuk
A tészta összetevőiből gyors gyúrással tésztát gyúrunk, majd 3-4 órát hűtőben dermesztjük. Miután kifagyott 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk, megfelezzük a tészta lapot és az egyik felét beosztjuk 4*4 cm négyzetekre. A négyzetek éle mentén lekenjük tojással és a négyzetek közepére szilvalekvárt nyomunk nyomózsák segítségével, majd a másik tésztalappal befedjük és a lekár halmok közeit lenyomkodjuk. derelyeszaggatóval négyzetekre vágjuk, sütőlemezre helyezzük és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor vaníliás porcukorba hempergetjük.
Hm, 850g anyaghoz nem sok 50g só, pláne desszertnél?
VálaszTörlésSzia!
TörlésDe, nagyon sok! :)
köszönöm szépen, javítottuk!
üdv: Csaba