Terrinhez:
Sült, tisztított paprika 0,25
zöldség alaplé 0,10
zselatin 0,003
A
zselatin port hideg vízben beáztatjuk, majd a zöldség alaplével
felforraljuk. A paprikát folpack-kal kibélelt pástétom formába
rétegezzük és a rétegek között megkenjük a zselatinos alaplével.
A forma tetejét lesúlyozzuk és 4-6 órára hűtőben dermesztjük.
A forma tetejét lesúlyozzuk és 4-6 órára hűtőben dermesztjük.
Édeskömény habhoz:
tisztított édeskömény 0,15
tejszín 0,15
vaj 0,03
só, fehérbors
száraz wermouth 0,02
A
vajon megpároljuk az édesköményt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
wermouth-ot, a tejszínt, majd pürésítjük és szűrjük. Habszifonba öntjük,
és egy patront rátekerünk. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a paprika terrin szeleteket a tányérra helyezzük, és mellé nyomjuk az édeskömény habot. Pár csepp balzsamos szósszal és apró saláta levelekkel díszítjük.
(Fodor Sanyi receptje!)
Tálaláskor a paprika terrin szeleteket a tányérra helyezzük, és mellé nyomjuk az édeskömény habot. Pár csepp balzsamos szósszal és apró saláta levelekkel díszítjük.
(Fodor Sanyi receptje!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése