2012. július 26., csütörtök

Brownie túróval

vaj 0,30
csoki 0,20
tojás 0,30 (6 db)
cukor 0,45
liszt 0,20
dió 0,20

túró betét:
túró 0,25
tejföl 0,14
porcukor 0,06
liszt 0,02
tojás 0,05 (1 db)
tojássárga 0,04 (2 db)

máz:
csoki 0,25
vaj 0,09
víz 0,12

Elkészítjük a túrós betét masszáját; habverővel simára keverjük a hozzávalókat, a lisztet a végén hozzáadva.

A Brownie masszájához a tojásokat felverjük a cukorral, közben megolvasztjuk a vajat és felolvasztjuk benne a csokoládét és a felvert tojásokhoz keverjük, majd a legvégén a liszttel elkevert diót is belekeverjük, gyors határozott mozdulatokkal. A kész masszát papírba csomagolt fémkeretbe öntjük, elsimítjuk és nyomózsák segítségével a túrós masszából mogyorónyi darabokat nyomunk a csokis masszába. 170°c-on 35 percig sütjük. Lágy, remegős még a közepe, amikor kivesszük a sütőből, de nem szabad túlsütni, mert akkor, kihűlés után száraz, fojtós lesz.

Amíg kihűl, elkészítjük a csoki mázat, A vajat a vízzel felmelegítjük és elkeverjük benne a csokoládét, majd lapát segítségével elterítjük a brownie tetején és durva dióval megszórjuk. Ha megdermedt, szeleteljük.
(sol)

2 megjegyzés:

  1. Miért nincsenek mérték egységek a hozzávalóknál? Így nem egyértelmű, hogy miből mennyi kell.

    VálaszTörlés