2011. április 18., hétfő

Kecskesajtos töltött gomba, spenót veloutéval

fehér kenyérbél darálva 0,10
vaj 0,10
kecskesajt 0,20
só, bors, petrezselyem zöld
A felsorolt alapanyagokat összegyúrjuk!

nagyobb gombafej 16 db

A gombafejekbe beletöltjük a kecskesajtos tölteléket és 200°c-on sütőben kb 12 perc alatt készre sütjük. Eközben elkészítjük a spenót veloutét.
zöldség alaplé 0,30
leveles spenót 0,20
fokhagyma 2 gerezd

Az alaplében felfőzzük a spenótot, ízesítjük és simára turmixoljuk. Tálaláskor a tányérba elosztjuk a spenótos mártást és 4-4 gombafejet helyezünk rá. Sült ropogós spenót levelekkel díszítjük.
(F.S.)

1 megjegyzés:

  1. Itt mi a szerepe a kenyérbélnek? Hogy megfogja a vajat? Ha nem töltöm túl a kalapokat, azt gondolom, hogy nem folyik ki a töltelék, legfeljebb nem marad teljesen homogén, vagy tévednék?

    VálaszTörlés