2011. március 11., péntek

Harcsa galuska, citromos barna vajjal és csicsókapürével



halfilé                                       0,15
tejszín                                      0,10
tojásfehérje                               0,02
só, bors, citrom
A halfilét és a tejszínt félórára mélyhűtőbe tesszük az aprítógéppel együtt. Miután lehűlt 10-15 mp alatt pépesre pürésítjük és hozzáadjuk a tojásfehérjét. sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítjük. Szitán átpasszírozzuk és főzés előtt fél órát hűtőben pihentetjük. Két kanál segítségével galuskákat formázunk a masszából és gyöngyöző, sós vízben kifőzzük.

Csicsókapüré:
csicsóka                                    0,30
vaj                                           0,04
tejszín                                      0,05
só, fehér bors
A megpucolt és felszeletelt csicsókát vajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és pürésítjük.

Barna vaj:
vaj                                           0,10
citrom
A vajat serpenyőben mogyoró színűre pirítjuk, néhány csepp citromlével ízesítjük. Lehabozzuk és átszűrjük.

Tálalás:
A csicsókapürét a tányér közepére halmozzuk, ráteszünk két harcsa galuskát és körbeöntjük barnított vajjal. Rukkolával és petrezselyemolajjal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése