2010. november 11., csütörtök

.....bevadultunk 3.

Őzgerinc filé, viola burgonyával és mogyoró vinaigrette-es zöldsalátával

víz 1,-
só 0,06
boróka 6 db
babérlevél 1 db
feketebors 10 szem
A vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd kihűtjük és az őzgerinc filéket beletesszük 2 órára.

Konfitált viola burgonya
viola burgonya 0,30
olaj 0,50
rozmaring 1 ág

A félbe, negyedbe vágott burgonyákat sózzuk, majd egy lábasba rakjuk és felöntjük olajjal úgy, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk a rozmaring ágat és kb. 100°c-os sütőben 30-40 perc alatt elkészítjük.


mogyorós vinaigrette:
mustár 0,02
fehérborecet 0,01
semleges ízű olaj 0,06
pirított mogyoró 0,03
A mustárt az ecettel egy habüstben összekeverjük, majd vékony sugárban hozzáöntjük az olajat (mint a majonéz készítésekor), majd hozzáadjuk a durvára tört mogyorót.

Az őzgerincet kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá és 220°c-os sütőben 4-6 perc alatt készre sütjük és 5 percig pihentetjük.
Tálaláskor a zöldsalátát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, körbe rakjuk a burgonyával és az őz szeletekkel.
(chef)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése