2010. május 11., kedd

Spárga brulée

Egy gyors, egyszerű, szezonális előétel!
Nagy sikert aratott szűkebb körben a főzőtanfolyamon, de a nagyközönség is ovációval fogadta a Taste of Budapesten (konyha kiállítás).

Spárga                0,15
Alaplé                 0,10
Tejszín                0,10
Tojássárgája        0,10


A spárgát megtisztítjuk és a tisztításkor keletkezett spárgahéjat és a levágott spárga végeket feltesszük főni, annyi vízben, ami éppen ellepi. 30 percig főzzük, majd leszűrjük. 

Az így kapott spárga alaplében megfőzzük a felkarikázott spárgát és leturmixoljuk. 
Hozzáadjuk a tejszínt , ízesítjük a sóval, cayen borssal, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és hőálló tálkákba adagoljuk. 
100 °c-os sütőben, vízfürdőbe állítva 40 percig sütjük.
 
A kihűlt krémek tetejét salátalevelekkel vagy Sült, sonkába tekert zöld spárgafejjel díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Ezúton is gratulálok Sándornak a Czifray pályaművéhez, valóban nagyon szép lett a tányér, és nekem - Széll Tamáséval együtt - a leginkább nyálcsorgató. :)

    Üdv,
    ehran

    VálaszTörlés
  2. Szia ehran!
    Köszönöm a gratulációt,a tokány rendben,de a desszerten még dolgoznom kell!

    VálaszTörlés