2010. április 20., kedd

NAPRAFORGÓMAGOS BUNDÁBAN SÜLT NYÚLGERINC FILÉ, MEDVEHAGYMÁS RIZOTTÓVAL




A 7. főzőtanfolyamunkon volt a menüsor része ez az étel is,
mint ahogy az előző kettő is. 
Húsvét után aktuális volt a nyuszi husi és a medvehagyma,
Sanyi (Chef) ezekből alkotott ismét egy nagyszerű fogást. 
 

Medvehagymás rizottó:       kg
rizottó rizs                              0,30
vaj                                          0,04+0,05
hagyma                                   0,03
fehérbor                                  0,10
alaplé                                      0,80
medvehagyma                                    0,5 csomag

A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és néhány percig, folyamatos keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük a borral. Ha a bor elforrt, 1-1,5 dl alaplével felöntjük és folyamatos kevergetés mellett főzzük, közben állandóan pótoljuk az elforrt alaplevet és fogkeményre főzzük.
A végén belekeverjük a vágott medvehagymát és vajkockákkal elkeverve dúsítjuk.

Napraforgómagos bunda:   kg
liszt                                         0,05
keményítő                              0,05
napraforgó                              0,10
tojás                                        3 db
Az hozzávalókat sima masszává keverjük.

Nyúlgerinc filé kb                  0,60

A nyúlgerinc filéket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és a napraforgómagos masszába mártjuk és bő olajban kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése