2010. április 15., csütörtök

Kecskesajtos Quiche, hónapos retek főzelékkel



A kecskesajtos quiche már egy jól bevált recept, melyet többféle változatban készítettünk már. 
A friss, zsenge retekkel újszerű párosítás. Amikor Sanyi (Chef) azt mondta, hogy a retekből főzeléket készít, azt hittem hogy megint ugrat....

Soha rosszabb viccet!
A retek főzelék zseniális!

 
Quiche tészta:        kg
liszt                    0,25
vaj                      0,19
porcukor              0,01
só                      1 k.k.
tojás                  1 db

A vajat kivesszük a hűtőből és keverőtálba morzsoljuk. A liszthez hozzákeverjük a sót és a porcukrot, majd a vajhoz öntjük és összemorzsoljuk. Hozzáöntjük a két tojást és gyors mozdulatokkal rövid ideig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A lepihent, kifagyott tésztát 3 mm vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Ráterítünk egy papírt és teleszórjuk babbal.(ez meg akadályozza. hogy felemelkedjen a tészta)
20 percig 160°c-on elősütjük.

Kecskesajtos töltelék:    kg
kecskesajt                0,20
tejföl                       0,05
frissen őrölt bors

A hozzávalókat villával összetörjük, összekeverjük, és a kisült tésztakosárkákba töltjük és 160°c-os sütőben 6-8 percig sütjük.

Hónapos retek főzelék:    kg
retek                      2csomag
hagyma                   0,02
vaj                         0,03
alaplé                     0,10
tejszín                    0,05
petrezselyemzöld      1 csomag
kukoricakeményítő    0,01
só, bors

Vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt retket, sóval, borssal ízesítjük és néhány percig pirítjuk, pároljuk,hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. a felforrt a kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése